Fatalne žene - Nekada i sada


a to nikada nisu bile kučke


 

Živimo u vreme fatalnih žena - žena koje svoju seksualnost i lepotu koriste kako bi došle do slave i uspeha. Danas, kao nikada ranije, ovaj pojam je važan, a njegova svakodnevna upotreba u medijima i filmovima učinila je da ga percipiramo malo drugačije u odnosu na njegovo izvorno značenje.

 

Izraz "femme fatale" dolazi nam iz francuskog jezika i u bukvalnom prevodu označava sudbinsku ženu koja opija muškarce, ali je za njih i smrtonosna. Prvobitno se ovaj izraz upotrebljavao kako bi se opisala prelepa i opasna žena koja izlušuje muškarce, a potom ih hladnokrvno odbacuje. Kroz istoriju 20. veka ovaj pojam se uglavnom vezivao uz holivudske dive i slavne lepotice poput: Merilin Monro, Grete Garbo, Elizabet Tejlor, Grejs Keli, Šeron Stoun, Moniku Beluči. Sve ove žene je krasila izuzetna ženstvenost, elegancija i specifična energija i harizma koja je ih je izdvajala iz mase ostalih lepih žena. Danas su to žene koje osvajaju najuspešnije muškarce i koje su, takođe, posebne, neuhvatljive i opasne.

 

Međutim, šta je presudno da bi se žena smatrala fatalnom? Da li je reč o izgledu ili je nešto drugo važnije od lepote?

 

Važno je da je žena svesna svog izgleda, da zna da naglasi svoje vrline i prikrije svoje mane, ali i da uživa u svemu tome. Međutim, fatalnost je stvar karaktera, manje izgleda. Odnosi se na neuhvaljivost. Žene koje ne pripadaju potpuno muškarcima, mogu da koketiraju i da se suprostave drugim žena su zaista fatalne. Takođe, važno je da su žene samostalne, da imaju svoje ciljeve i hobije u životu i same zarađuju svoj novac. Čim žene postanu neophodne muškarcu, a ne on njima, žene postaju zaista fatalne. U suprotnom, žene koje zavise od muškarca vremenom postaju veliki teret.

 

Kako bi žena znala da se izbori za sebe u životu, nije toliko važno da bude obrazovana, koliko da bude inteligentna i da zna da iskoristi svoje znanje. Žena koja za da podstakne ljude da izađu iz svoje zone komfora, da ne igraju po pravilima i da ne mare za tuđe mišljenje su žene koje inspirišu svakog muškarca. Naravno, žena sa jakim seksualnim libidom koja voli da istražuje i proba nove stvari i iskreno uživa u tome je žena koja će omađijati svakog muškarca. Muškarci vole direktne žene koje znaju šta žele, šta im prija, šta ne i otvoreno to kažu, ali znaju i da pokrenu interesovanje i sastanak.

 

Da li savremene hladne žene, tzv kučke se mogu smatrati fatalnim ženama današnjice? Kučke, žene koje se tako predstavljaju i ponašaju možda jesu žene koje privlače muškarce za opasan seks, ali ništa više od toga.

 

Fatalna žena je pre svega žena sa dušom, neko ko ume da se lako i brzo poveže sa muskarcem na dubljem nivou, da učini da mu u njenom drustvu bude jako prijatno, te da prosto jedva čeka da se opet nađe pored nje.

Samim tim, fatalne žene nisu uvek mlade. Najčešće su to žene koje zrače posebnim iskustvom i samopouzdanjem koje se stiče sa godinama. Neiskusne žene nemaju toliko samopouzdanja, a ono je ključ fatalnosti.

 

Skidaj sadržaj

Kuckanje Gayserbia
Back to top